Go to content

Fra tanke til handling

Vores række af ESG-aktiviteter kan kategoriseres på forskellig vis. Nogle tiltag er begivenheder, der opstår eller tilrettelægges, varer i kort tid og ender umiddelbart efter uden nogen længerevarende, målbar effekt. Andre tiltag sættes i værk med forhåbningen eller forventningen om, at der kommer en klima- eller miljømæssig effekt om kortere eller længere tid. Nogle tiltag kræver aktiv handling, og andre tiltag arbejder i stilhed som et bagvedliggende parameter.

Vores mission og vision for at drive virksomhed hænger rigtig godt sammen med den mere ansvarlige tankegang, som vi i stigende grad har fokus på. En tankegang, som gælder både miljøet, vores medmennesker og måden, vi leder vores virksomhed på. Og tankegangen fører ansvarlige handlinger med sig.

Vi arbejder løbende på at forbedre vores indsatser og initiativer, og vi oplever, at vi i stigende grad har et behov for at søge inspiration og sparring udefra. Der er heldigvis også flere interne parametre, vi konkret kan arbejde med.

Politikker

Vores politikker arbejder for os og har effekt på den lange bane. Politikkerne kræver i hverdagen kun vores bevidsthed, så vores adfærd præges jf. politikkerne, og hvis nødvendigt kan de kalde på en regelmæssig opdatering. Politikken om Bæredygtige investeringer stiller aktivt krav til vores porteføljeforvaltere, idet de skal sørge for, at vores investeringer bidrager yderligere til en bæredygtig fremtid.

Forsikringsprodukter i fokus

Udviklingen af ansvarlige forsikringsprodukter arbejder på den lange bane for klimaet og miljøet. Det er vores ansvar at sørge for tidssvarende og konkurrencedygtige produkter, der lever op til vores medlemmers behov, hvorved vi kan være en medspiller, når vores medlemmer indgår i den grønne omstilling.

Derfor forsikrer vi også elbiler, og vi har fokus på forebyggelse på vores Hus- og Indboforsikring. Vi stiller krav til vores underleverandører, og vi prioriterer reparationer fremfor udskiftning. Ligeledes er klimaforandringer blevet en integreret del af processen, når vi generelt risikovurderer vores forsikringsprodukter.

Det glæder os, når vores medlemmer kontakter os for at købe en ny forsikring, fordi de har skiftet deres gamle bil ud med en elbil. Vi kan primo 2025 se en stigning i forsikrede elbiler hos Popermo, og de udgør nu hele 18,2 %, hvor tallet primo 2024 lå på 9,2 % af vores Bilforsikrings-portefølje.

Det er en ret flot procentdel, når vi sammenligner med bestanden af biler i Danmark på samme tidspunkt, hvor tallet i 2024 lå på 13,2 % elbiler mod 7,1 % i 2023.
Kilde: Bilstatistik.dk pr. 16.03.2025.

IT-sikkerhed

Popermo har et kontinuerligt fokus på og indsatser for vores IT-sikkerhed, og beskyttelse af data og personoplysninger skal gøre Popermo robust til at møde fremtiden. Det er et forretningsområde, der konstant udvikler sig, og det er vores ansvar ikke at halte bagud.

Vores CO2-aftryk

Vi ønsker at beregne det mest retvisende CO2-aftryk for Popermo som virksomhed, og vi anser vores CO2-regnskaber for at være så komplette og gennemsigtige som muligt, med de data vi har, men arbejder vi samtidig kontinuerligt på at forbedre vores adgang til data for fremtidige retvisende regnskaber.

Som afslutning på vores årlige CO2-regnskab laves der opsummeringer på områder, hvor der er mulighed for forbedringer, eller hvor der har været en særlig forandring. I 2023 blev vi bl.a. bekendt med muligheden for at udfordre data fra leverandører på bl.a. scope 3.1, og som nævnt i årets resultater kan vi se effekten af dette på bl.a. vores fødevareleverandør, der nu leverer meget specificeret emissionsdata.

Fremadrettet vil vi kunne tage fat i endnu flere leverandører og se på, om deres emissionsberegninger er så skarpe, at vi kan bruge deres data direkte i vores beregninger.
 

Skadesbehandling og CO2-beregning

Der findes ikke for nuværende nogen best practice i forhold til skadesbehandling og CO2-beregninger, men vi afventer bedre guidance fra bl.a. GHG-protokollen og kigger ud i fremtiden i forhold til dette område.